Het verhaal van Blanken Food gaat terug naar het jaar 1933. In dat jaar werd de basis gelegd in Ede. Teunis Blanken fietste, vanuit zijn ouderlijk huis, dagelijks met zijn bakfiets langs de particulieren in de buurt om verse eieren te brengen. Toen de vraag toenam besloot hij om door te schakelen, ook richting de detaillisten en grootverbruikers. Hij begon in de souterrain zijn eigen onderneming en vestigde daar zijn eerste sorteermachine.
In de jaren 70 legde Blanken Food de basis voor zijn huidige vorm, startend met gepasteuriseerde eiproducten voor de bakkerijsector. Dit was de eerste stap richting een breed assortiment. In de jaren 90 kwam de vraag naar diverse kaassoorten vanuit de horeca en delicatessenwinkels, waarop Edwin Buitenhuis reageerde door een uitgebreide lijn van zowel Hollandse als internationale kazen te ontwikkelen. Na zijn overname breidde het bedrijf in 2015 uit met een noten- en tapaslijn, waardoor het aanbod van Blanken Food verder diversifieerde met gesneden vleeswaren, zuidvruchten, pasta's, en sauzen.
Bij Blanken Food vormen we een toegewijd en hecht team dat zich inzet voor persoonlijke en efficiënte service. Door onze vingers aan de pols te houden bij de laatste trends en ontwikkelingen in de markt, garanderen we dat we niet alleen bijblijven, maar ook vooroplopen in de voedselindustrie. Met innovatieve tools zoals het klantvriendelijke horecabestelsysteem InOne en ons op maat gemaakte bestelsysteem, blijven we voortdurend onze processen en dienstverlening verbeteren. We streven ernaar om steeds een stap verder te gaan voor onze klanten, gedreven door onze kernwaarden van kwaliteit, innovatie, efficiëntie en duurzaamheid. Door continue innovatie en vernieuwing zetten we de standaard en leveren we uitzonderlijke waarde. Dit is wat ons drijft en onderscheidt in de voedselindustrie.
Bent u ook net zo overtuigd van onze producten en service als dat wij zijn?
Neem dan contact met ons op. Wij kunnen niet wachten om samen aan de slag te gaan!